Doel van de training

Deze training is ideaal voor managers uit het hogere en midden segment om authentiek leiderschap te ontwikkelen. Gedurende 2 dagen (2 nachten) doe je inzichten op, verbind je je nog meer met jezelf en groei je als leider. Na afloop van de training heb jij stappen gezet in je persoonlijke ontwikkeling waar je anders misschien wel jaren over had gedaan. Je gaat naar huis met een concrete aanpak om je team (verder) tot ontwikkeling te brengen.

Tweedaags Programma

Dag 1

Kennismaking diner met de groep

Aanvang: 19:00 (afronding 22:00)

Letterlijk en figuurlijk een opwarmertje. Na een werkdag op een ontspannen manier kennis maken met de groep waarmee je de komende twee dagen de diepte in gaat. Dit schept een band en dit creëert een sfeer en openheid die uitnodigt tot connectie, vertrouwen en reflectie.

Dag 2

Dag- en avondvullend programma

Aanvang: 9:00 (afronding 22:00)

Deze dag staat in het teken van bewustwording, inzicht en acceptatie. Het is een afwisselend programma met theorie en oefeningen. Interactief, actief als in rust. Met de groep en reflectief met jezelf.

Dag 3

Dag- en middagvullend programma

Aanvang: 9:00 (afronding 17:00)

Deze dag staat in het teken van acceptatie, toekomstvisie en transformatie. Het is een afwisselend programma met theorie, een groepsoefening waar er voldoende ruimte is voor inbreng van een eigen actuele situatie. De dag wordt afgesloten met het delen van een ieders aanpak waarbij je de kans hebt om het op basis van feedback verder aan te scherpen zodat je hier meteen de volgende dag in je eigen organisatie mee aan de slag kan.

The source of knowledge is experience – Albert Einstein

Masterclasses

Twee dagen masterclasses op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, managementvaardigheden en groepsdynamica. Twee dagen lang al je vragen kunnen stellen.

1-op-1

Er is ruimte voor 1-op-1 aandacht, zodat je hetgeen je leert ook kunt toepassen op jezelf en je eigen situatie. Je bent de gehele twee dagen onder begeleiding van zeer ervaren coaches.

Voorbereiding

 1. Voorafgaand aan de training worden deelnemers uitgenodigd voor een intake. Hierin wordt duidelijk uitgelegd wat je kunt verwachten en hoe je je goed kunt voorbereiden. Afhankelijk van de situatie wordt de intake via Skype georganiseerd.
 2. Je wordt gevraagd om via een online-tool Insights Discovery in te vullen.
 3. Inventariseren van strategische organisatiedoelstellingen van korte en middellange termijn.
 4. Voorgesprek met eigen leidinggevende over zijn/ haar bestuurlijke agenda en zijn/ haar visie op de ontwikkeling van de deelnemer.
 5. Beknopt 360 graden feedbackformulier door (geselecteerde) teamleden.

Voorwaarden & condities

 1. Deelnemers vervullen binnen hun huidige rol een managementpositie en sturen hierbij (hiërarchisch) anderen aan.
 2. De training kan alleen in zijn geheel worden gevolgd.
 3. Gesprekken tussen deelnemers onderling en tussen deelnemers en begeleiders maken onderdeel uit van de ontwikkeling en zijn daarmee vertrouwelijk. Er wordt een beroep gedaan op alle deelnemers om dat te respecteren.
 4. De training kan alleen van toegevoegde waarde zijn als deelnemers de intentie hebben om tot reflectie te komen en hier concreet mee aan de slag te gaan.
 5. Gestelde tarieven zijn inclusief twee overnachtingen, ontbijt, lunch en diners. Consumpties zijn hierbij niet inbegrepen en komen voor eigen rekening.
 6. Voor aanvang van de training dient het gehele bedrag van de factuur te zijn voldaan. Dit is randvoorwaardelijk om te kunnen starten met de training. De organisatie behoudt zich het recht voor om deelname te weigeren als de betaling niet is voldaan.
 7. Indien deelnemers afzien van deelname wordt de betaling niet gerestitueerd. De balans tussen het aantal deelnemers is belangrijk om de groepsdynamiek goed te kunnen begeleiden. Ieder zijn betrokkenheid wordt hierin zeer op prijs gesteld.
 8. Alle materialen die gebruikt worden tijdens de training worden ter beschikking gesteld aan de deelnemers. Deze zijn in redelijkerwijs toegestaan toe te passen in de praktijk. Het gebruiken of dupliceren van trainingsmaterialen voor andere doeleinden is nadrukkelijk verboden.
 9. Algemene voorwaarden van NVD Coaching & Consulting zijn van toepassing

“….Nienke kan gesprekken effectief faciliteren met onzichtbare hand. Haar scherpe observaties en praktische oplossingen stelt Nienke in dienst van deze facilitering/ coaching – ze blijft in gesprek met haar business partners…”

Hender Grievink, Charlie Temple

“…. her role as a coach towards the (junior) management layer in the company was remarkably well…”

Klaartje Kuypers, ZenithOptimedia

Veelgestelde vragen

Authentic Leadership

Theory U

Insights Discovery

Lean Six Sigma

The Iceberg Model

Model Canvas

Meditatietechnieken

Storytelling

Inzicht in eigen leiderschapsstijl en ontwikkelpotentie

Inzicht in eigen cognitieve processen en gedragspatronen

Beheersing van theoretische kennis over Authentic Leadership

Visie om Authentic Leadership toe te kunnen passen in de praktijk

Uitgediepte focus om resultaat te verwezenlijken, mensen met elkaar te verbinden en te laten groeien

Uitgewerkte teamstrategie die aansluit op de organisatiedoelstellingen

Concrete visie op de ontwikkeling van rollen en persoonlijkheden binnen het team

Focusprofiel om knelpunten in de werkwijze tot een werkende oplossing te maken

Plan van aanpak om het team komend jaar tot ontwikkeling te brengen

Leiderschapsambitie dat persoonlijke groei stimuleert en faciliteert