Het allerbelangrijkste aspect van je persoonlijkheid is misschien wel of je een introvert of een extravert bent. Het mede-bepaalt namelijk hoe je gesprekken voert, hoe je conflicten oplost, waar je energie van krijgt en wat je energie kost.

Psycholoog Carl Jung heeft zijn persoonlijkheidstypologie ontwikkeld met als kern introversie en extraversie. Deze persoonskenmerken zijn aangeboren, maar ook aangeleerd gedrag. Weten wat jouw authentieke behoefte is, geeft je de tools in handen om te handelen naar wat jou goed doet.

Kenmerken introvert

Een introvert persoon is naar binnen gericht, op eigen gedachten, gevoelens en ideeën. Introverte mensen zijn meestal rustig, weloverwogen en beschouwelijk. Ze zijn liever alleen en krijgen energie van op zichzelf zijn. Prikkels van buitenaf mijden ze liever, omdat het al gauw teveel kan zijn. Introverte mensen nemen weloverwogen beslissingen en dat vergt meer tijd. Daardoor lijkt het alsof ze over minder zelfvertrouwen beschikken. Introverte personen laten zich minder dan extraverte personen door anderen beïnvloeden ondanks dat ze een persoon een bepaalde autoriteit toekennen.

Kenmerken extravert

Een extravert persoon is naar buiten gericht, op mensen, activiteiten en dingen. Over het algemeen vindt een extravert persoon het fijner om met mensen te zijn dan alleen. Dit omdat ze daar energie van krijgen. Extraverte mensen zijn enthousiast, actiegericht en spraakzaam. Ze maken makkelijk contact en zijn goed in smalltalk. Doordat extern gerichte mensen hebben ze de neiging om mogelijke interne twijfels, mitsen en maren niet te horen. Kort door de bocht gezegd; ze zien minder problemen. Extraverte mensen zijn (gemiddeld genomen) gevoelig voor externe dwang en afkeuring en laten zich dan ook eerder beïnvloeden.

Gedrag en aanleg

Gedrag en aanleg is niet hetzelfde. Een verlegen persoon is niet per se introvert en iemand die aanwezig is, is niet automatisch extravert. Dit komt door aangeleerd gedrag. Als het gestimuleerd is bijvoorbeeld tijdens je jeugd om je extravert te gedragen, dan heb je extravert gedrag aangeleerd. De beloning was dan dat je meer waardering voelde waardoor je denkt dat dit hoort en dan blijf je je zo gedragen.

De meeste mensen hebben zowel introverte als extraverte kenmerken. Dit kan ook afhankelijk zijn per situatie en gezelschap. Je hebt een schaal, waarbij aan de ene kant van het spectrum introversie staat en aan de andere kant van het spectrum extraversie. Mensen kunnen dan ingedeeld worden op de schaal in bepaalde situaties. Met een vragenlijst wordt de persoonlijkheidstrek gemeten.

Introverts en extraverts hebben andere behoeften. Het één is niet beter dan het ander. Er kan onbegrip zijn tussen mensen over het gedrag wat iemand laat zien. Een introvert die zich terugtrekt kan saai worden gevonden. Een extravert die iedere avond z’n agenda vol plant kan een aandachtszoeker worden gevonden.

Een paar misverstanden over introverte mensen

  • Introverte mensen zijn verlegen. Introverte mensen zijn niet per definitie verlegen. Verlegenheid en introverte mensen zijn beiden wat stiller. De uiting is hetzelfde, maar de reden waarom is anders. Introverte mensen hebben minder behoefte aan interactie met andere mensen. Bovendien kosten sociale gelegenheden veel energie.
  • Introverte mensen zijn niet sociaal. Ze zijn zeker sociaal, alleen hebben meer behoefte aan alleen-tijd, omdat ze op die manier opladen. Ze zijn opgewekt, kunnen wel degelijk veel praten, maar kiezen hun momenten uit. Bijvoorbeeld met hechte vrienden.
  • Introverte mensen zijn langzame denkers. Extraverte mensen denken terwijl ze praten, op die manier kunnen ze hun gedachten ordenen. Dat maakt introverte mensen ogenschijnlijk langzamer qua denken, omdat ze zich niet meteen uitspreken.

Een paar misverstanden over extraverte mensen

  • Het zijn goede leiders. Omdat ze aanwezig zijn, makkelijk hun mening delen en ogenschijnlijk meer zelfvertrouwen hebben zijn ze niet automatisch goede leiders. Of een betere leider dan introverte mensen.
  • Dat ze weten wat ze willen. Extraverte mensen structureren hun gedachten door te praten. Dat wil niet zeggen dat ze weten wat ze willen.
  • Dat ze een allemansvriend zijn. Omdat ze makkelijk praten wil nog niet zeggen dat ze met iedereen vrienden zijn. Ze zijn daadwerkelijk kieskeurig met wie ze werken en bevriend zijn.

Er kan een (onnodig) energielek optreden als jij je extravert gedraagt terwijl je introvert bent. In onze maatschappij wordt extraversie aangemoedigd. Als je een toppositie wilt bereiken dan moet je jezelf laten zien. Je moet van je laten horen, anders wordt er niet naar je geluisterd. Met de wetenschap wat je energie geeft en wat je energie kost bepaalt kun je een omgeving creëren die bij je past. Heb je als introvert voldoende ruimte voor herstelmomenten (lunchwandeling, rustige plek waar je je terug kunt trekken om iets door te nemen) en bevat je werk genoeg bezigheden als lezen, strategie ontwikkelen en schrijven? Een extravert heeft behoefte aan dynamiek, ruimte om te praten/ brainstormen en het ontmoeten van nieuwe mensen.

Leidinggevende/ ondernemer

Ben je leidinggevende of een ondernemer? Grote kans dat je extravert bent, want sinds mensengeheugenis komen extraverte mensen eerder in leider posities terecht dan introverte personen. Ben je introvert dan kun je net zo’n goed een leider zijn. Voor zowel de introverte als extraverte persoonlijkheid geldt dat het belangrijk is wie geleid moet worden. Introverte mensen kunnen beter mensen leiden die erg zelfstandig zijn. Zij lopen namelijk leeg op volgzame mensen of mensen die veel begeleiding nodig hebben. Extraverte mensen kunnen juist goed volgzame mensen leiden.

Wil je weten of je een introvert of een extravert bent? Doe deze test.

Next level?

Wil je beter leidinggeven op basis van jouw talent en persoonlijkheidskenmerken? Is het tijd om je leven zo in te richten dat het je goed doet? In een 1-op-1-traject werken we aan je bewustzijn en aan je persoonlijk leiderschap. Dit zodat jij je leven leidt en het leven niet jou. Stuur mij een bericht of bel voor het maken van een kennismakingsgesprek.

Als je vindt dat dit artikel waardevolle informatie bevat voor iemand uit je omgeving, deel het dan in je netwerk. Waardeer ik!