Coach2019-03-24T16:20:03+01:00

Coach

Een coach voor ondernemers en ondernemende mensen

Waarschijnlijk ben je hier omdat je wilt groeien.

Het is allemaal een beetje chaos en veel is, omdat je carrière (te) hard gaat. Vol hoofd en weglekkende energie. Focus is ver te zoeken en het gevoel van voldoening is een vaag begrip geworden. En dat terwijl je van eenpitter naar een leider met een team bent gegroeid. Je bent met passie en drive je bedrijf begonnen omdat je een droom had te verwezenlijken en nu vraag je je af waar je zo hard voor hebt gewerkt.
Je hebt de signalen van je lijf lang genegeerd. Signalen als stress, slecht slapen, kort lontje. Het móet anders, je wíl het anders. Maar hoe?
Je dendert door, omdat dat nu eenmaal je patroon is. De verwachtingen van je team, van je aandeelhouders, van je partner en hoogstwaarschijnlijk ook van jezelf zijn groot.

Jij als ondernemer of als leidinggevende wil je blijven ontwikkelen. Je loopt al een tijdje met een gevoel van onvrede rond, je kunt je vinger er niet op leggen waarom dit zo is. Het kan zelfs zo zijn dat je een goedlopende business hebt en dat je eigenlijk geen reden tot ‘klagen’ hebt en toch zit het niet helemaal lekker. Je hebt geen rust in je lijf en hoofd, het overzicht is af en toe compleet weg en je doelen… Eerlijk is eerlijk, het is allemaal niet zo helder.

Het is moeilijk om met afstand naar jezelf en je business te kijken.

Alles wat je aandacht geeft groeit

If there is no struggle, there is no progress

Ben jij ondernemer, leidinggevende of een ondernemend type? Werk jij met passie en ben jij bereid om stappen te zetten en keuzes te maken? Dan werk ik graag met jou!

Resultaat

Om je business te laten groeien zal jij als ondernemer moeten groeien.

Ik kan je helpen om je doelen weer helder te krijgen. Om je focus weer terug te krijgen. Ik kan je coachen om een betere leidinggevende te zijn. Ik kan je helpen om je authenticiteit te ontwikkelen. Ik bied je ruimte om te klankborden, om je twijfels uit te spreken en om je te laten groeien en natuurlijk om je doelen te bereiken. En last but not least, om weer met volle energie te doen waar jij goed in bent en gelukkig van wordt.
Ik ben zelf een high achiever en ik begrijp jou daarom. Ik begrijp waarom je bent waar je bent en ik begrijp dat je niet komt waar je wilt komen. Je loopt tegen een plateau. Je drive en je eigenschappen hebben je gebracht waar je nu bent, maar je hebt iets anders nodig om een volgende stap te maken en je weet niet hoe. Daar kan ik je bij helpen.

“Voorafgaand aan mijn eerste call met Nienke wist ik niet zo goed waar ik hulp bij nodig had, maar wel dat er iets moest veranderen. Al liet ze merken dat ze precies wist welke vragen zij moest stellen om mijn gedachtes op orde te brengen, en binnen no-time was helder hoe Nienke mij verder kon helpen. De rust, het geduld, de vriendelijkheid, de gezelligheid en de het gevoel serieus te worden genomen hebben er voor gezorgd dat ik het coachingstraject met Nienke aan wilde (en durfde) te gaan. De eerste call was tegelijkertijd de eerste stap naar verbetering. “
Florine Poort
“Mijn coaching-sessies bij Nienke zijn mij zeer goed bevallen.
Nienke is een op en top professional met een zeer goed luisterend oor, een doortastende analyse en dito aanpak.
Haar oprechte betrokkenheid en aanstekelijk gevoel voor humor maken de sessies naast effectief ook zeer aangenaam.”
Marrien Boers

Commitment

Ik werk alleen met mensen die committed zijn

Mijn aanpak in coaching is een samenspel tussen jou en mij. Ik werk pragmatisch waarbij ik verschillende methodieken en inspiratiebronnen gebruik. Als coach ben ik nauw geconnect en is de coaching gebaseerd op vertrouwen. We gaan samen op ontdekkingsreis naar jouw why, jouw voldoening en daarmee jouw succes. Je kunt eerlijke constructieve feedback verwachten, een klankbord, een luisterend oor, een aanmoediging, maar ook een schop onder je kont als je hem nodig hebt. In een veilige omgeving bied ik je de tools aan om op onderzoek uit te gaan. Coaching is een partnership. Wat ik van je nodig heb is commitment. Jij doet het werk, niet ik. Dat betekent niet dat je het alleen hoeft te doen.

Wat levert coaching je op?

Ruimte in je hoofd. Vanuit die ruimte ga je kiezen. Kiezen, focus aanbrengen en groeien. Groeien als mens, groeien in je business. Groeien geeft energie.

  • Helder krijgen van je doelen en deze bereiken

  • Vergroten van je zelfvertrouwen

  • Inzicht in je eigen gedrag en het effect daarvan op anderen

  • Bewustwording van en reflectie op je eigen functioneren

  • Bewustwording van je talenten, kwaliteiten, waarden en drijfveren

  • Zelfkennis, waarmee je in staat bent om keuzes te maken

  • Voorkomen of herstellen van een burnout

  • Doorbreken van hardnekkige patronen

  • Leven en werken vanuit je passie en je talenten

  • Meer energie

Hoe?

Coaching kan zowel persoonlijk als via telefoon, skype of via email plaatsvinden. We starten met een vrijblijvend gesprek, omdat een ‘klik’ heel belangrijk is in coachingstrajecten. Nadat we beiden ‘ja’ hebben gezegd tegen het partnership, bepaal jij in elk gesprek de doelstelling om aan te werken en de rol die je van mij verlangt (luisteraar, klankbord, aanmoediger, spiegel, botte hork, etc.). Aan het einde van iedere sessie help ik je concrete acties formuleren en als coach sta ik het hele proces aan je zijde.
One-size-fits-all oplossingen en trainingen, daar geloof ik niet in. Alles wat ik doe is dan ook maatwerk, gericht op jou en jouw doelen. Fysieke beweging kan een onderdeel zijn van mijn werkwijze.
De meeste klanten zie ik één keer in de twee weken en ben ik tussendoor telefonisch bereikbaar.

Twijfel je nog of een coach wat voor jou is?

Ik geloof oprecht dat iedereen zijn eigen boontjes kan doppen, zeker als je voldoende geld, tijd en middelen hebt. Maar meestal is dat niet zo en misschien nog wel belangrijker; met een coach los je problemen sneller op en dat verdient zich dubbel en dwars terug.

Wanneer doe je dat nu, af en toe vanaf een afstandje naar jezelf en je business kijken? Het kan jouzelf en je bedrijf snel vooruit helpen als je af en toe even in de helikopter gaat zitten. Het houdt je fris en scherp, zowel je eigen koers als die van je business.
Ga je voor langzaam of snel? Wil je zelfbewuster leren handelen, je glazen plafond doorbreken of blijven waar je nu bent? De keuze is aan jou!

Nieuwste artikelen

Over (persoonlijk) leiderschap, keuzes maken en mindset

Kom je altijd tijd tekort?

Waar veel mensen, of het nu ondernemers zijn of werknemers, mee struggelen is tijd. En dan vooral het tekort daaraan. Te weinig tijd om te sporten, te weinig

Ga naar de bovenkant